'Onafhankelijk zelfstandig werkend helpend persoon'
Coaching · 20. oktober 2022
In 2017 zag ik het helemaal voor me: 'Moonchild Coaching' zou mijn praktijknaam zijn en ik zou kinderen ondersteuning op maat gaan bieden op sociaal-emotioneel gebied (gespecialiseerd in hoogsensitiviteit). Het mocht vooral laagdrempelig zijn en voor mij klonk de naam 'coaching' ook laagdrempelig. Al gauw kreeg ik een telefoontje van de beroepsvereniging: 'Als je (gedeeltelijk) vergoed wil worden, zal je je bedrijfsnaam moeten veranderen. Daar mag geen 'coaching' in voorkomen.
Hoogsensitief of niet: Wat je voelt telt!
HSP · 26. september 2022
Voelen doen we allemaal. ‘Aanvoelen, meevoelen en diepgaand verwerken’ doet de een echter sterker dan de ander. Op school leren we relatief weinig over emoties en over het omgaan met wat je voelt. Er ligt zoveel nadruk op het verstand en het denkvermogen dat het net is alsof we bijna volledig daarop dienen te vertrouwen als mens.

Energie · 20. april 2021
Voel je al zo'n beetje je hele leven een zwaarte mee te dragen? Een zwaarte die om je heen hangt of die je op de een of andere manier aan lijkt te trekken, alsof je er weinig tegen kunt beginnen. Heb je je dan wel eens afgevraagd of die zwaarte wel bij jou hoort? En als die niet bij jou hoort, waar komt die dan vandaan, waarom hangt die bij jou en belangrijker nog; hoe kun je ervan verlost raken?
HSP · 10. juni 2020
Heb je een sterk empathisch vermogen, ben je sterk loyaal aangelegd en voel je gauw aan wat een ander nodig heeft... grote kans dat je dan ook moeite hebt om 'je ruimte in te nemen'. Je ruimte in leren nemen, doe je niet door die neiging van jezelf af te keuren. Neem vooral eerst je ruimte in door je ruimte NIET in te nemen. Dat klinkt natuurlijk heel tegenstrijdig. Toch denk ik dat het vaak niet lukt, omdat we die stap overslaan.

Energie · 25. mei 2020
'Energie is alles en alles is energie'. Trillingen, frequenties, golflengtes. Zo 'zweverig' klinkt dat nog niet, deze termen vind je ook terug in de natuurwetenschappen. Maar als ik nou eens begin over een 'energetische behandeling op afstand'. Wie neemt mij dan nog serieus? Die vraag ging al tijden regelmatig door me heen, terwijl ik de zoveelste bijscholing volgde om mijn kennis op dit gebied te vergroten. Jaren deed ik er 'niks' mee, nu bied ik deze vorm van therapie aan in m'n praktijk.
Welzijn · 03. februari 2020
Ons psychisch zorgstelsel is regelmatig in opspraak. Er zijn in de reguliere zorg lange wachtlijsten, er lijkt vaak sprake te zijn van te snelle- en overdiagnosticering, het snel voorschrijven van medicatie, een te klinische benadering en regelmatige wissel van zorgverlener. Daarnaast is ook de alternatieve zorg in opspraak. Coaches zouden als paddenstoelen uit de grond schieten en met beperkte kennis op zak, kwetsbare cliënten tegen een hoge prijs maar wat aan laten modderen. Dit soort zaken...

HSP · 29. januari 2020
Als je meer dan gemiddeld sensitief bent, zal je de behoefte om regelmatig 'een muurtje om je heen te bouwen' wellicht wel herkennen. Sterker nog: ik denk dat veel hoogsensitieve personen dit ook automatisch doen; met als gevolg een gemis aan echt contact en dus verbinding met de omgeving. Is het echt zo wenselijk om jezelf als hsp te beschermen of zelfs af te schermen voor de vele prikkels van buitenaf? Of ontneem je jezelf dan al gauw de mogelijkheid om echt contact te maken met anderen en...
Energie · 16. januari 2020
Ze staan mooi voor de sier, ze zijn leuk om iemand cadeau te doen als gebaar van steun en ze zijn allemaal zo uniek. Edelstenen en kristallen! Schatten uit de natuur die de een meer aanspreken dan de ander. Naast de schitterende en kleurrijke uitstraling, kunnen ze volgens velen ook een heilzame werking hebben en sterke invloed op onze gemoedstoestand. Dat idee roept echter vaak nog gevoelens van scepsis en ongrijpbaarheid op. Heel begrijpelijk en een beetje scepsis is toch ook gezond? Omdat...

Energie · 09. januari 2020
Misschien ken je het wel? Je voelt in een bepaalde situatie of in contact met een ander iets onbehagelijks gebeuren. Je wordt moe, voelt een druk op je hoofd, spanning in je lijf en begint je af te vragen waar het vandaan komt. Als dit telkens terugkeert en in het dagelijks leven overheerst, is er misschien sprake van meerdere ‘energielekken’. Een serieuze zaak met flink wat impact. Het kan dan ook echt voelen als ‘ziek zijn’. Helemaal als de balans weg is en er gebrek is aan...
Inspiratie · 01. december 2019
Mijn boek 'Zoals jij' is af. En ik ben klaar om het met je te delen. Het is het eerste boek dat ik deel en ik deel het met liefde. Het kwam tot stand met veel liefde en de intentie iets te creëren, wat ik zelf graag cadeau zou krijgen en ook een ander graag cadeau zou doen. Het boek zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf 9 December 2019 (datum onder voorbehoud), in beperkte oplage.

Meer weergeven