Hallo!

Ik ben Silvana Trivieri, oprichter van Lieve Maan. 

Ooit begon ik m’n volwassen leven als juf voor de klas. In de jaren voor de klas, werd het me steeds duidelijker dat ik meer wilde betekenen voor kinderen op sociaal-emotioneel gebied en veel meer wilde doen met m’n groeiende ideeën.

 

De doorslag kwam tijdens een strandwandeling en goed gesprek met m'n neefje. Hij inspireerde me om vorm te geven aan mijn ideeën. Ineens zag ik het allemaal helder voor me. Na dertien juffenjaren studeerde ik verder en begon voor mezelf als natuurgericht therapeut (later 'energetisch kindercoach'). Lekker eigenwijs, zonder ervaring als ZZP’er en met een flinke dosis faalangst. 

 

Alles wat met gevoelszaken te maken had boeide me op jonge leeftijd al enorm en ik observeerde mensen vaak tot in detail. Emoties van zowel mezelf als van anderen maakten vaak diepe indruk op me. Als kind kreeg ik regelmatig te horen dat ik nogal sensitief was; hypersensitief noemde mijn vader het en daar kon ik wel om lachen. Maar ik begrijp goed wat hij hiermee bedoelde.

 

Jaren later werd de term hoogsensitiviteit gelanceerd en daar kon ik me dan ook helemaal in vinden. Toch probeer ik het gebruik van 'labels' zoveel mogelijk te beperken. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe sensitief je bent... als je vastloopt in je gevoel om wat voor reden dan ook, dan is het belangrijk dat er naar jouw individuele behoeften wordt gekeken. 

 

Daarbij is ook het energetische aspect heel belangrijk, want hoe 'zweverig' het voor sommigen ook klinkt: Werkelijk alles is energie! Daar kunnen we niet omheen. 

Toen ik me eenmaal in energetische principes ging verdiepen, vielen er dan ook heel wat zaken op hun plek. Zolang we daar niet standaard over leren op school, hoop ik ook daar iets in te kunnen betekenen...

 

Een van mijn passies die al rond mijn veertiende is ontstaan, is de Tarot. In mijn ogen een prachtige tool om te helpen tot dieper zelfinzicht te komen. Hiervoor is er ook plek in mijn praktijk, waar volwassenen welkom zijn voor Tarotconsulten (naast de mogelijkheid om deze op afstand aan te vragen). Meer informatie daarover vind je hier.

reading jongeren haarlem

Tijdens gesprekken kunnen de mooiste ideeën ontstaan. Het was dan ook tijdens een strandwandeling met een voor mij bijzonder kind en tevens mijn neefje, dat het idee voor 'Lieve Maan' ontstond.

 Opleidingen & scholing

  • Leraar Basisonderwijs
  • Kindercoaching
  • Psychosociale Basiskennis (PLATO conform)
  • Training Positief Opvoeden
  • Speltherapie
  • Coaching bij HSP
  • EFT practioner
  • Emotiemanagement
  • Magnetiseren
  • Kruidengeneeskunde

Eigenschappen

 

Ik beschouw mezelf als een creatief persoon en gevoelsmens, maar ben ook iemand die graag oplossingsgericht en praktisch te werk gaat en ik beschik over een degelijk analytisch vermogen.

Ik heb van kinds af aan veel affiniteit gehad met (kunstzinnige) expressie

en symboliek. Iets dat ook bij kinderen vaak essentieel is bij het uiten van emoties of verwerken van verdriet.