hoogsensitief coach haarlem

 

Graag vertel ik je wat meer over mezelf.

Ik ben Silvana Trivieri, oprichtster van Lieve Maan. 

Ooit begon ik m’n volwassen leven als juf voor de klas (waar ik zo nu en dan nog te vinden ben). In de jaren voor de klas, werd het me steeds duidelijker dat ik zoveel meer wilde betekenen voor kinderen op sociaal-emotioneel gebied en veel meer wilde doen met m’n groeiende ideeën.

 

Na dertien juffenjaren studeerde ik verder en begon voor mezelf als natuurgericht therapeut. Lekker eigenwijs, zonder ervaring als ZZP’er en met een flinke dosis faalangst.

Gelukkig won m’n gedrevenheid het van de angst, want ik wist dat dit de tijd was om meer te doen met wat me al jaren duidelijk was: hoogsensitiviteit vraagt om meer aandacht en begrip.

 

Mijn affiniteit met hoogsensitiviteit kwam niet uit de lucht vallen. Als kind kon ik slecht tegen harde geluiden, verloor ik mezelf makkelijk in een ander, verwonderde ik me constant over wat ik allemaal voelde en was ik meestal gefocust op alle details van iemands lichaamstaal. Het zijn maar een paar voorbeelden van een hoge mate van sensitiviteit. M’n vader zei later vaak gekscherend: ‘jij bent hyper-sensitief’. Daar kon ik wel om lachen, maar daar sloeg hij wel de spijker op z’n kop.

 

Toen ik Lieve Maan oprichtte lag er ook een uitdaging om mezelf neer te zetten, om te laten zien waar ik voor sta en om mijn praktijk een eigen identiteit te geven.

Het ging niet om wat ik denk dat Lieve Maan moet zijn, maar wat ik voel dat Lieve Maan is. Ook als dat voor sommigen ‘zweverig’ overkomt. 

Ik ben er voor mezelf wel achter dat je pas gaat ‘zweven’ als je steeds verder van jezelf raakt om aan andermans verwachtingen te voldoen; dus niet door je gevoel te volgen.

 

Iedereen heeft een intuïtief vermogen en een HSP heeft z’n ‘voelsprieten’ nóg wat scherper afgesteld staan. Maar dat er in dat vermogen (naast de uitdagingen) zoveel potentie zit en kracht vanuit kan gaan, dat leren we (nog) niet op school. 

Dus hoop ik o.a. daar iets in te kunnen betekenen! 

reading jongeren haarlem

Tijdens gesprekken kunnen de mooiste ideeën ontstaan. Het was dan ook tijdens een strandwandeling met een voor mij bijzonder

kind en tevens mijn neefje, dat het idee voor

'Lieve Maan' ontstond.

 Opleidingen & scholing

 

Basisopleidingen

  • Leraar Basisonderwijs
  • Kindercoaching
  • Psychosociale Basiskennis (PLATO conform)

Bij- en nascholing

  • Training Positief Opvoeden
  • Speltherapie
  • Coaching bij HSP
  • EFT practioner
  • Emotiemanagement
  • Magnetiseren
  • Kruidengeneeskunde

Eigenschappen

 

Ik beschouw mezelf als een creatief persoon en gevoelsmens (HSP), maar ben ook iemand die graag oplossingsgericht en praktisch te werk gaat en ik beschik over een degelijk analytisch vermogen.

Ik heb van kinds af aan veel affiniteit gehad met (kunstzinnige) expressie

en symboliek. Iets dat vooral bij kinderen vaak essentieel is bij het uiten van emoties of verwerken van verdriet. 

 Lieve Maan is aangesloten bij BATC als natuurgericht therapeut.

AGB zorgverleners code: 90104328


Volg Lieve Maan ook op Social Media!

HSP, Lieve Maan op instagram
Hooggevoeligheid. Lieve Maan op Facebook
Hoogsensitief kind. Lieve Maan op Pinterest.
Hooggevoelig kind. Lieve Maan op YouTube.


Lieve Maan is aangesloten bij: Vind een Therapeut.nl