Als 'ze' zoveel sterker lijken dan jij

Het is echt niet zo dat je niks kunt hebben. Integendeel, je bent sterker dan je waarschijnlijk beseft.

Toch kan het aanvoelen alsof anderen om je heen veel weerbaarder en sterker zijn.

Alsof ze écht in het leven staan en jij er een beetje boven zweeft af en toe.

Alsof niks ze teveel is, ze veel meer energie hebben en ze vol van zelfvertrouwen zijn.

Is het soms de bedoeling dat je meer op die anderen gaat lijken, je gaat gedragen zoals zij dat doen?

Misschien heb je dat al geprobeerd en werd je er alleen maar ellendiger van.

Ik heb nieuws voor je... ze zijn helemaal niet allemaal sterker dan jij. En jij hoeft ook niet te veranderen in iemand die je niet bent. 

 


Kan ik zo weinig hebben?

Natuurlijk lijkt het soms wel zo... als je meer hersteltijd nodig hebt na een drukke dag.

Als andermans emoties heftig bij je binnenkomen en je even van de kaart bent.

Als je soms in tranen uit wil barsten om iets dat sterker bij je binnenkwam dan bij zoveel anderen.

Maar dit zegt niet perse dat je het allemaal niet kunt dragen; het zegt misschien vooral dat je teveel van jezelf 'moet' dragen. Uiteraard gaat dat onbewust, dus neem het jezelf vooral niet kwalijk.

 

Wat bij jou sterk binnenkomt, ben je misschien niet zomaar weer even kwijt. 

Het kan zijn dat het voor jou de uitdaging is om je er soms wat meer voor af te sluiten en/of om het weer van je af te laten glijden. Daarvoor zal je eerst moeten herkennen wat wel en niet bij jou hoort en bewuster worden van er dan allemaal ongewild aan je blijft kleven, op een dag.

 

Jij lijkt soms dus minder te kunnen hebben, omdat je mogelijk meer (teveel) op je neemt. Het is een logisch gevolg. Omdat je het misschien niet door had, ging je aan jezelf twijfelen.

 

 


De 'harde' buitenwereld

 Soms lijkt het alsof de buitenwereld zoveel 'harder' en 'sterker' is dan jij.

Heel vaak blijkt dat iemand die zich zo 'hard' opstelt, eigenlijk een muurtje heeft opgebouwd waarachter ook een gevoelig en kwetsbaar persoon schuilt.

Je kwetsbaar durven opstellen is eigenlijk een teken dat je heel sterk bent en behoefte hebt aan écht contact met anderen. Dat kan soms doodeng aanvoelen.  

 

Misschien ben je ook nog eens in een omgeving terecht gekomen waar veel onvrede en projectie van negativiteit bestaat. Een omgeving waar veel ruzie is, of waar jij het doelwit bent van pesterijen.

Onbewust slurp je alle zware energie op... jij hebt er zoveel licht en ruimte voor. 

Het is niet wat je wilt en wat je verdient. Wordt je daar eerst bewust van en maak je er gerust kwaad om als je dat voelt opkomen. 

Je mag voor jezelf opkomen, je mag je grenzen stellen en je mag jezelf beschermen.

Daarnaast mag je heel duidelijk gaan kiezen voor wie en wat 'goed' voor jou is en precies voor jezelf uittekenen in gedachten, wat dat inhoudt en hoe dat er heel concreet uitziet.

 


Jouw kracht

Als je begint door te krijgen wat voor kracht er van jou uit kan gaan, dan ziet de wereld er misschien wel heel anders uit. Je ziet jezelf niet meer als de 'mindere en zwakkere', maar als een volwaardig persoon met unieke eigenschappen en gaven.

 

Je natuurlijke intuïtieve vermogen kan voor je gaan werken bij het nemen van belangrijke beslissingen en het inschatten van gevaar en kansen. 

Jouw inlevingsvermogen doet je mensenkennis enorm snel groeien, waardoor je op interessante plekken terecht kunt komen in je werk later.

 

Als je wat meer zelfverzekerdheid opbouwt, zal je ook door die 'harde muur' van anderen heen kunnen breken en raak je minder onder de indruk van hun 'harde' gedrag. Je ziet dan in dat jij eigenlijk sterker in je schoenen staat, omdat je die muur niet zozeer nodig hebt. 

 

Je fijngevoeligheid en gevoel voor sfeer geven je bovendien een voorsprong als het op creëren aankomt. Durf je het met de wereld te delen, dan zal je misschien nog versteld staan van de positieve reacties.


Voel je behoefte aan begeleiding op dit gebied?

 Neem (in overleg met je ouders) vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.