Jouw tijd om te stralen

Wat is het dat JIJ wilt? 

Lijkt het zo onbereikbaar? Is het gevoelsmatig te hoog gegrepen of heb je er 'de kracht' niet voor, zoals je je nu voelt?

Of weet je het misschien allemaal even nog niet en is het alsof er een grote mist om je heen hangt?

Een mist die is ontstaan door teveel afleiding, onverwerkte zaken of gebrek aan goede zelfzorg...

Geloof je wel dat het geluk ook voor jou weggelegd is, dat je het verdient om gelukkig te zijn?

Ja, natuurlijk is er wel werk aan de winkel en zal je er zelf het een en ander voor moeten doen.

Maar als je eenmaal de smaak te pakken krijgt, wordt het een magisch mooie reis.

Wat je nodig hebt is geduld en begrip voor jezelf en een vonk die je de eerste stappen doet zetten.

 


Je huidige realiteit

Hoe voel je je nu, op dit moment?

Is er iets dat je mist, dat je heel graag aan zou willen trekken? 

Wat is het en hoe ziet het er precies uit in je gedachten? Als het er NU zou zijn, hoe zou je leven er dan uitzien en hoe zou je je daar bij voelen? 

 

Heb je er een duidelijk beeld van? Ongeacht hoe je je nu voelt, bedenk een eerste stap in die richting en spreek met jezelf af wanneer en hoe je die stap gaat zetten. Het is heel normaal dat je innerlijke stem wel tien keer tegen je zegt dat het geen zin heeft etc. Maar die stem mag je laten praten, je hoeft hem alleen niet te gehoorzamen! ;)

 

Simpel voorbeeldje:

Je wilt heel graag contact met mensen die van diepzinnige gesprekken houden, alleen je hebt ze niet in je klas zitten. Er is wel iemand waarmee je vaak in de trein reist, die op een andere school zit. Daarmee ben je wel eens aan de praat gekomen. 

Je neemt je voor om de eerstvolgende keer gegevens uit te wisselen en elkaar op social media toe te voegen. Dit doe je en de ander reageert enthousiast. Het contact groeit, zowel online als daarbuiten en je merkt hoe sterk jullie op een lijn zitten.

 

Je hebt veel meer invloed op je realiteit dan je je misschien beseft. De kritische stem vanbinnen doet ons soms anders denken. Nogmaals... die stem mag er heus wel zijn, maar jij bepaalt wat je doet en welke kansen jij jezelf gunt!


Wat wil je creëren?

Misschien zit je op school, sta je voor een lastige (studie)keuze of sta je gevoelsmatig even stil...

Je bent nog zo jong en je wordt geconfronteerd met allerlei ingewikkelde vragen. Welke kant zal je kiezen, wat wil je allemaal doen met je leven?

Wacht eens even... je leven is NU. Geen paniek! Je hoeft absoluut nog niet te weten hoe je de rest van je leven wilt invullen. Wat misschien vooral nu telt, is wat je wilt creëren.

 

Waar houd je je graag mee bezig? Wat zijn je talenten? Wat vind je belangrijk; zelfstandigheid, stabiliteit of avontuur? Waar zou je graag nog veel meer over weten en leren?

Schrijf of teken het uit, maak er mood boards van of laat je inspireren door wat je erover vindt op internet. Lijkt het te ver of te hoog gegrepen? Maak het kleiner; wat is de eerste stap die hiervoor nodig is? Focus je even alleen op die stap, de volgende komt daarna.

Heb je het leerniveau niet hiervoor; begin een niveau lager, met iets in diezelfde richting.

 

Als je droomt over de toekomst, wat zie je dan allemaal voor je?

Let op de details van die droombeelden, hoe kijk je, wat zeg je, wat doe je, hoe ben je gekleed, hoe voel het? Hoe beter je weet wat je wilt, hoe beter je het naar je toe kunt trekken.


Wat is jouw vonk?

Mis je de motivatie oftewel 'de vonk' nog?

Allereerst is het goed om jezelf af te vragen of er iets in de weg zit. (Oud) verdriet, oververmoeidheid, stress? Als dat zo is, dan is het heel begrijpelijk dat je de motivatie mist. 

Toch verdien je het om weer lekkerder in je vel te zitten. Begin ergens met het beter voor jezelf zorgen. Praat met iemand over je verdriet, ga steeds een half uur eerder naar bed of neem wat meer rust. 

 

Sta dan bij de volgende vragen stil:

Waar werd ik als kind altijd al blij van? Wat geeft me altijd energie?

Waar kan ik lang mee bezig zijn? Waarvan krijg ik een glimlach op m'n gezicht?

Gun het jezelf om je steeds meer met deze zaken bezig te houden en bedenk simpele stappen om ze steeds meer naar je toe te trekken.

 

Besef iedere dag, ongeacht hoe je je voelt... dat JIJ het ook verdient om je geluk te vinden (creëren).

 


Voel je behoefte aan begeleiding op dit gebied?

 Neem (in overleg met je ouders) vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.