Ben je op zoek naar begeleiding? Kijk dan hier!

Zie onderstaande artikelen voor meer informatie over hoogsensitiviteit.

Wat is Hoogsensitiviteit?

Over de eigenschap 'hoogsensitiviteit' is tegenwoordig veel te lezen. De term HSP (highly sensitive person) werd in 1996 geïntroduceerd door psychologe Elaine N. Aron.

Een hoogsensitief persoon is zeer gevoelig voor prikkels, stemmingen en subtiele signalen van de omgeving en kan deze extra intens beleven of zelfs onbewust overnemen. Lees meer...Mijn kind Hoogsensitief?

Hoe weet je of je met een hoogsensitief kind te maken hebt?

Misschien voel je dit als ouder ergens wel aan. Maar waar ligt dan de 'vage' grens tussen sensitiviteit en hoogsensitiviteit? En welke signalen en behoeften vragen vooral om aandacht? Lees meer...Mijn kind Hoogstimulatief?

De term hoogstimulativiteit staat ook wel bekend als 'druk-gevoelig'. Je zou het als een vorm van hoogsensitiviteit kunnnen beschouwen, waarbij de persoon in kwestie (met name in de kinderjaren) zich meer naar buiten richt en de neiging heeft om meer impulsief en zelfs explosief te reageren bij overprikkeling. Lees meer...Uitdagingen & Krachten

Hoogsensitiviteit is geen 'stoornis' maar een 'eigenschap'. Net als met iedere eigenschap, kan dit zowel belemmeringen als mogelijkheden met zich meebrengen. Voor een hoogsensitief kind is het daarom vooral belangrijk om zowel de uitdagingen als de krachten van deze eigenschap te leren kennen en benutten. Lees meer...Hoogsensitief & School

Welke uitdagingen komt het hoogsensitieve kind vooral tegen op school? En hoe ga je daar als ouder en leerkracht zo goed mogelijk mee om?

Een schoolomgeving is een zeer prikkelrijke omgeving en juist dát kan voor een hoogsensitief kind vrij overweldigend zijn. Lees meer...Persoonlijke begeleiding

Een kind dat regelmatig overweldigt raakt door zaken (prikkels) van buitenaf, maar ook intern het een en ander te verwerken heeft, kan gebaat zijn bij persoonlijke begeleiding op maat.

Op een laagdrempelige manier, ga ik met het kind op zoek naar wat het nodig heeft om z'n 'kracht' te ontdekken en deze gericht in te zetten. Lees meer...Hoogsensitiviteit kan een krachtige eigenschap zijn als je deze weet te benutten.

Lieve Maan

Wateringweg 99, Haarlem

E: silvana@lievemaan.nl

 T: 0651112404, KVK: 69623198

Volg Lieve Maan ook op Social Media!

HSP, Lieve Maan op instagram
Hooggevoeligheid. Lieve Maan op Facebook
Hoogsensitief kind. Lieve Maan op Pinterest.
Hooggevoelig kind. Lieve Maan op YouTube.


Lieve Maan is aangesloten bij: Vind een Therapeut.nl